۱۶ آبان ۱۳۸۵، ۱۵:۰۹

تحلیلگر آمریکایی در گفتگو با "مهر" :

تسلط دموکراتها بر کنگره و سنا سیاست واشنگتن را متحول می کند / آمریکا در یک "مسیر اشتباه " قرار دارد

تسلط دموکراتها بر کنگره و سنا سیاست واشنگتن را متحول می کند / آمریکا در یک "مسیر اشتباه " قرار دارد

تحلیلگر آمریکایی مسائل خاورمیانه بر این باور است که رفتارهای استکباری و تجاوزکارانه دولت آمریکا توام با ریاکاری و ادعای ترویج دموکراسی برای انجام ماموریتی جهانی از یک سو و نادیده گرفتن شکنجه از سوی دیگر، چهره این کشور را در جهان بیش از پیش تیره تر کرده است.

مردم آمریکا هر دو سال یک بار برای انتخاب مسئولان منتخب این کشور به پای صندوق های رای می روند.  انتخاباتی که در میانه دوره 4 ساله ریاست جمهوری برگزار می شود، انتخابات میان دوره ای نامیده می شود.

درانتخابات میان دوره ای امسال که امروز سه شنبه (هفتم نوامبر) برگزار می شود، مردم آمریکا همه 435 نماینده مجلس نمایندگان، یک سوم از نمایندگان مجلس سنا (33 کرسی) و 36 فرماندار از 50  فرماندار ایالتی این کشور، را انتخاب می کنند.

همزمان از شهروندان 37  ایالت در 203  مورد مربوط به  ایالتها، رای گیری می شود.

درهمین زمینه ، خبرگزاری مهر با " جیم لوب " (Jim Lobe ) روزنامه نگار اینترپرس سرویس و تحلیلگر آمریکایی مسائل خاورمیانه درباره انتخابات امروز آمریکا گفتگو کرده است. 

جیم لوب درباره دیدگاه افکارعمومی آمریکا درباره انتخابات و احتمال پیروزی دموکراتها بر اکثریت جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان گفت : نظرسنجی ها نشان می دهد که دموکرات ها تقریباً به طورقطع کنترل مجلس نمایندگان را در دست خواهند گرفت، اما درباره  سرنوشت سنا اطمینان بسیار کمتری به پیروزی است ؛ در حالی که دموکراتها احتمالاً در سنا حداقل 4 کرسی را در دست خواهند گرفت، اما برای داشتن اکثریت نیاز به 6 کرسی دارند و بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که شانس دموکرات برای دستیابی  به آن 50 به 50 است.

جیم لوب افزود : مهمترین عامل برای این مسئله یک حس قوی فقط در حدود دو سوم از افکار عمومی است که بر این باورند که آمریکا در یک "مسیر اشتباه" قرار دارد. عامل اصلی این بدبینی جنگ عراق و نتیجه عدم اعتماد به توجیهات و فرضیاتی است که پیش از جنگ بوش ارائه داد که نه تنها نادرست بود، بلکه آمریکا را نیز در باتلاق این کشور نیز گرفتار کرد.

این روزنامه نگار آمریکایی در ادامه با اشاره به نبود اعتماد از سوی نیروهای تصمیم گیر در پشت پرده به عنوان عاملی دیگر، آن را نقطه ضعفی دیگر برای جمهوریخواهان بر می شمارد که به اعتقاد وی ضعف آمریکا در برخورد با کره شمالی  و ناتوانی آمریکا در حمایت از تحریمهای شدید علیه ایران و ضعف آن در جنگ 33 روزه اسرائیل بر ضد لبنان، نفوذ واشنگتن را در منطقه تضعیف کرد.

لوب با اشاره به نظر سنجی های اخیر که نشان از تیره شدن چهره آمریکا در دیگر نقاط جهان می افزاید: رفتارهای استکباری و تجاوزکارانه دولت توام با ریاکاری و ادعای ترویج دموکراسی برای انجام ماموریتی جهانی از یک سو و تمرین یا حداقل نادیده گرفتن شکنجه و دیگر سوء استفاده ها علیه مظنونان به اقدامات تروریستی از سوی دیگر چهره آمریکا را بیش از پیش تیره تر کرده است.

  در زمینه  سیاست خارجی ، بوش بسیار کم کار کرده است و به نفع برخی شرکتهای بزرگ، و افراد ثروتمند بوده و حمایت طبقات کم درآمد را از دست داده و اختلاف طبقاتی در این کشور بیشتر شده است.
همچنین به عقیده روزنامه نگار اینترپرس سرویس، نارضایتی از بوش و دولت مربوط به سیاست خارجی وی می شود. به گفته وی ، طی چهارسال گذشته درحوزه سیاست خارجی، بوش بسیارکم کار کرده است و آنچه که وی انجام داده ابتدا به نفع برخی شرکتهای بزرگ، و افراد ثروتمند بوده و حمایت طبقات کم درآمد را از دست داده و اختلاف طبقاتی در این کشور بیشتر شده است.

علاوه بر آن، لوب نا امیدی مسیحیان بنیادگرا، و اونجلیسم ها را که از بوش حمایت کرده بودند از دیگر عواملی می داند که می تواند در شکست جمهوریخواهان در انتخابات مؤثر باشد.

وی عدم حمایت این گروه را برآورده نشدن درخواستهای آنها در زمینه مبارزه با سقط جنین و مبارزه با ازدواج همجنس بازان و دیگر مسائل اخلاقی می داند.

محافظه کاری مالی را این تحلیلگر آمریکایی یکی دیگر از مشکلات دولت فعلی آمریکا می داند که چگونه دولت کسری بودجه فدرال را نامتوازن کرد در حالی که این رونامه نگار بر این عقیده است که آزادیخواهانی که به طور عادی به جمهوریخواهان رای داده بودند؛ قانون میهن پرستی را می بینند که مربوط به تدابیر ضد تروریست است و شدیداً ارزشهای آنها را تهدید می کند.

به اعتقاد این تحلیلگر، دموکراتها، خیلی متحد و مصمم به تضعیف یک رئیس جمهور غیر پویا نبوده اند. نیرومندی دموکراتیک ، تصمیم آنها برای برد است و این روند به زعم وی بسیار بالاتر از جمهوریخواههایی که احتمالاً به معماری به شیوه ای که دموکرات ها طالب آن هستند، تاثیر می گذارد.

به عقیده این تحلیلگر مسائل خاورمیانه، در نتایج این انتخابات واکنش افکار عمومی به شکست سیاستهای جمهوریخواهان مشاهده خواهد شد. اگر دموکراتها واقعاً کنترل هر دو مجلس را در دست بگیرند تاثیر آن بر جو سیاسی در واشنگتن کاملاً شگرف خواهد بود و این امر ابتدا به عنوان یک رد اعتبار ابتدا بوش و سپس جمهوریخواهان تلقی خواهد شد.

تاثیر انتخابات اخیر در سیاست خاورمیانه ای بوش و باقیمانده دوره وی و چشم انداز انتخابات ریاست جمهوری را این متخصص مسائل خاورمیانه به طور گسترده ای وابسته به نتایج واقعی انتخابات می داند و در ادامه گفتگو با مهر می گوید: اگر دموکراتها تنها در مجلس نمایندگان پیروز شوند دولت احتمالاً نفسی راحت خواهد کشید گرچه این امر سبب خواهد شد تا در دو سال باقیمانده دولت بوش برای تصویب قوانین در کنگره با مشکل روبرو شود، اما اگر آنها در دو مجلس برنده شوند برای کاخ سفید انتخابات غیر از یک شکست بزرگ چیز دیگری نخواهد بود.

  اگر جمهوریخواهان ، هر دو مجلس را از دست دهند، رهبران حزب و کمک کنندگان مالی عمده احتمالاً فشارهای زیادی بر بوش برای دراز کردن دست یاری به دموکراتها وارد خواهند کرد.
وی با اشاره به وعده های انتخاباتی سال 2000 بوش به عنوان عواملی متحده کننده و سیاست و رویکرد وی پس از یازده سپتامبر به عنوان عاملی متفرق کننده ادامه می دهد: حدس من این است که اگر جمهوریخواهان کنترل یکی از مجالس را در اختیار داشته باشند بوش به شیوه خود به ویژه در زمینه سیاست خارجی ادامه خواهد داد، اما اگر هر دو مجلس را از دست بدهند؛ تصور من بر این است که رهبران کنگره ای حزب و کمک کنندگان مالی عمده جمهوریخواهان احتمالاً فشارهای زیادی بر بوش برای کمک طلبیدن از دموکراتها وارد خواهند کرد. این بستگی زیادی به این دارد که آیا بوش به این مسئله واکنش نشان خواهد داد یا خیر و اینکه چه کسی نامزد انتخابات ریاست جمهوری خواهد شد . 

وی دلیل این امررا دراین می داند که به عقیده وی سیاستهای آمریکا خیلی شخصی شده و همچنین به باور این تحلیلگر مسائل منطقه ای بستگی زیادی هم به کاندیدای دموکراتها و اینکه آیا دموکراتها در نیرو و قدرت فعلی خود برای دو سال آینده باقی خواهند ماند یا خیر.

کد خبر 403198

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha